Biljettguide till Lazios fotbollsmatcher

Detta är en biljettguide för dig som vill köpa fotbollsbiljetter på ett tryggt och säkert sätt till Lazios hemmamatcher på Stadio Olimpico i Rom och till lagets bortamatcher. Här kan du även ta del av information om vilka platser som är att föredra på Lazios hemmaarena och hur du på enklaste sätt hittar till Olympiastadion.

Hur du köper lazio-biljetter i Rom

Är du på plats i Rom kan du med fördel köpa matchbiljetter till Lazios fotbollslag i en av Lazios officiella souvenirbutiker med biljettförsäljning. Dessa finns på fyra platser i den italienska huvudstaden:

  • Parco Leonardo (Köpcentrum vid flygplatsen Fiumicino)
  • Roma Est Shopping Center (Köpcentrum i östra Rom)
  • Via Calderini (Vid Piazza Mancini i närheten av Stadio Olimpico)
  • Via di Propaganda (Vid torget Piazza di Spagna i centrala Rom)

Se öppettider och adresser till Lazios officiella souvenirbutiker.

Hur du köper lazio-biljetter online

Biljetter till en Lazio-match i Rom kan du även köpa online via Lazios biljettpartner Vivaticket. Värt att notera är att biljetter till Lazios fotbollsmatcher inte släpps förrän cirka en vecka innan matchdag. Håll koll på hur det ser ut för din match på Lazios officiella biljettsida, så du inte missar väsentlig information.

Välj rätt platser på Stadio Olimpico

Lazios hemmaarena, Stadio Olimpico, är uppdelad i åtta läktarsektioner. Lazio-klacken står i mitten av den norra kortsidan, Curva Nord. I direkt anslutning till Curva Nord, på varsin sida, ligger sektionerna Distinti Nord Ovest (nordväst) och Distinti Nord Est (nordost). Arenans östra långsida heter Tribuna Tevere medan den västra långsidan heter Tribuna Monte Mario. På den södra kortsidan ligger bortasektionen Distinti Sud Ovest (sydväst), Curva Maestrelli (Curva Sud) och Distinti Sud Est (sydost). Notera att AS Roma har hela den södra kortsidan vid derby. Som Lazio-supporter är Curva Nord, Distinti Nord och de norra och mittersta platserna på Tribuna Tevere att föredra för bäst upplevelse.

Hitta till Stadio Olimpico

På matchdagen finns det flera olika sätt att ta sig till Olympiastadion i Rom på Viale dei Gladiatori inom idrottsanläggningen Foro Italico. Men det enklaste sättet är att använda sig av lokaltrafiken. Om du befinner dig i centrala Rom kan du antingen gå eller ta tunnelbanan till stationen Flaminio (vid Piazza del Popolo) och därifrån ta spårvagnen (Linea 2) in till Piazza Mancini (14 min). Väl framme kan du antingen först besöka Lazio-butiken på Via Calderini 66/C eller gå direkt till torget Piazzale di Ponte Milvio, som du når via bron Ponte Milvio, som går över floden Tibern, där Lazio-supportrarna samlas innan match. Se till att vara ute i god tid oavsett färdväg och färdmedel.

Se Lazio på bortaplan

Om du vill se Lazio spela fotboll på bortaplan så finns det tre olika alternativ att köpa matchbiljett på:

  • På Lazios motståndares officiella webbplats
  • Vivaticket eller Ticketone
  • I en officiell souvenirbutik till hemmalaget i staden matchen spelas i.

Vill du stå i Lazio-klacken under en av Lazios bortamatcher i Serie A måste du ha Lazios ”tessera del tifoso”, ett ID-kort för fotbollssupportrar i Italien, även kallat ”Millenovecento Fidelity Card”. Kortet kostar 15 euro, är giltigt i 5 år och går att beställa på Lazios officiella webbplats.

Hur du köper Lazios säsongskort

För att köpa säsongskort till alla Lazios fotbollsmatcher på Stadio Olimpico behöver du först ha ett av Lazios supporterkort, Millenovecento eller Eagle Card. Det sistnämnda kortet kostar 3 euro och är giltigt i 10 år. Säsongskortet går sedan att köpa på Vivaticket eller i en av Lazios officiella souvenirbutiker under en begränsad period innan säsongen börjar.

Uppdaterad: 17 februari 2024